Tuesday, June 26, 2012

PETUA : cara hilangkan daki badan.

Assalamualaikum^^


hukhuhkhuhk (*maaf , terbatuk plak kat sini) disebabkan cuaca sekarang panas tahap maksima dan aku sangat tak tahan, maka....  matlamat & tujuan utama melahab ABC, ice blended, bubbleland secara istiqamah iaitu seminggu puluh-puluhan kali akhirnya mengudang penyakit yang tidak diduga, hingus meleleh dan batuk tidak terkawal serta semput yakni susah bernafas..lebih parah lagi ... suara yang dialun tidak lagi semerdu dahulu. jadi, aku nak nasihatkan supaya korang tahu bahawa, kelazatan & nikmat itu hanyalah sementara..oleh itu, sila jangan main hentam keromoh jee.
(sekian, berita untuk tb tigeee)

ok then... bila cuaca panas ni memey daki membiak dengan jayanyaaa.. ceiittt, cer korang garu sikit kt badan tuu..har kan! eeiii...tak ke hitam tuuu.. tak pe...aku faham.. so kat sini..aku nak kongsi something.. semenjak aku stay kat Dungun ni..memang panas tak tahan..angin pantai die lain macam kot.. so, aku try guna ni..





Putri Binari Lulur Scrub
RM 12.50 (harga kt Mydin)
Cara pakai : Sapukan dan urutkan Lulur Scrub Susu Beras ke seluruh badan, 
biarkan selama 5 minit, kemudiannya bilaskan dengan air.


 

kt bandar Dungun ada Mydin jew..so aku pun tibailah..lame aku pikiaq kat mydin tu..nak beli ke tak..nak ke tak..sebab..scrub aku pakai before ni macam tak berkesan.bukan main before ni nak product Korea jeee kan.so, ni first time try produk buatan Malaysia.tak salah aku, ada banyak jenis kt pasaran : BUAH, JAMU, BERAS & BUNGA CHRYSAN (wangi)

BEST GILEEEEE.. kalau boleh, tiap kali mandi nak guna..tapi, scrub kan.. 
padanlah dengan hanya 3/4 kali seminggu.. :) yang penting HALAL!



kesannya:

  • kulit sangat lembut
  • daki memang go go away lah
  • PUTIH kan kulit of course!
  • hilangkan sel2 kulit mati
  • menghaluskan kulit






p/s : ni bukan advertorial / aku tak jual produk ni..entry ni ikhlas ok! 
apa salahnya support barangan Malaysia..muehehehhehe




3 comments:

kura said...

ooo.. belilah barangan buatan malaysiaaa :0 hehehhh

cik mun said...

oyeh!!nak try jgakla..

Nisa Shahrien said...

oh oh,, cik kak yana,, cantiknya baju ... orang sarawak nak jugakk